شستن نمای ساختمان
شستن نمای ساختمان
همه می دانیم که نمای ساختمان ها پس از مدتی که در مواجهه با گرد و غبار و دوده قرار می گیرد، دچار لک شدگی و کدورت می شود و برای این که تمیزی روز اول را به آن برگردانیم، نیاز به شستن نمای ساختمان داریم. این فکر اشتباهی است که صبر کنیم تا باران بیاید تا سنگ ها و آجرهای نما را بشوید و تمیز کند! اول این که ممکن است خود این باران، اسیدی باشد و باعث خوردگی و فرسایش سنگ بشود. از طرف دیگر، از دست یک باران برای پاک کردن لکه های چند سال مانده و به خورد سنگ رفته و زنگار گرفته چه کاری بر می آید؟ در اینجاست که نیاز به شستن نمای ساختمان داریم.
شستن نمای ساختمان به چند طریق انجام می شود؟
• در روش نماشویی دستی، اغلب از طناب ( راپل ) استفاده می شود تا سطوح شیشه ای، کامپوزیت یا HPL و … را بسته به نوع سطح با الکل، مواد قلیایی و اسیدی یا ترکیب آب و سرکه جرم زدایی کنیم؛ که برای این کار اغلب از یک سری تی های مخصوص و دستمال های پنبه ای و گاهی نانو استفاده می شود.
• برای شستن نمای ساختمان می توانیم از انواع دستگاه های واترجت ( سرد، گرم، برقی، بنزینی و یا … ) هم استفاده بکنیم. واترجت ها یک سری دستگاه هایی هستند که به آب شهر وصل می شوند و سپس با فشار قوی پاشیده می شوند و کار شستن نمای ساختمان را انجام می دهند. این آب با فشاری حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ برابر فشار اولیه پاشیده می شود تا بتواند جرم ها و آلودگی را از سطح سنگ بکند و بشوید. برای نماهای آجری، شیشه ای، سیلیسی، سیمانی، سنگی، کامپوزیت و … می توانیم از دستگاه های واترجت استفاده بکنیم.
در چه مواقعی از آب گرم برای شستن نمای ساختمان استفاده می شود
شستن نمای ساختمان با آب گرم، برای محل هایی مناسب تر است که صنعتی هستند و یا چربی و دوده یر روی آن ها نشسته است. برخی از بناهای تاریخی و قدیمی هم نمی توانند این فشار آب ۲۰۰ برابری را تحمل بکنند. بنابراین برای شستن نمای ساختمان، از دستگاه های واترجت آب گرم استفاده می کنیم تا بخار آب گرم را که دمای آن ۱۵۰ درجه سانتیگراد است را با فشار به سطح مورد نظر بپاشد.
چه مواقعی از واتر سندبلاست برای شستن نمای ساختمان استفاده می شود
برای تمیز کردن دیوارهای سیمانی و آجری که جرم های سفت و سختی به سطح آن ها رسوب کرده است، کاری از دست واترجت بر نمی آید و در چنین شرایطی باید از واتر سندبلاست استفاده بکنیم. این دستگاه که از برق ۳ فاز استفاده می کند، با یک فشار ۴۰۰ برابر، آب و سیلیس را به روی نمای ساختمان می پاشد. دانه بندی ذرات سیلیس بر حسب نوع و میزان جرم موجود بر روی سطح، متفاوت است.
شستن نمای ساختمان با مواد نانو
مواد نانو، خاصیت آب گریزی و ضد جرمی دارند. بنابراین برای ماندگاری بیشتر اثر شستن نمای ساختمان، از آن ها استفاده می کنیم. این کار همچنین مانع از نفوذ آب به فضای پشت سنگ ها و در نهایت لق شدگی آن ها می شود. این کار باعث می شود که در دفعات بعدی، خیلی دیرتر نیاز به شستن نمای ساختمان پیدا کنید.
پاسخی بگذارید